DigiGulden Validatieserver
Onze validator op het Radix netwerk

Onze validatieserver

Het Radix netwerk

De DigiGulden maakt gebruik van het wereldwijde netwerk van Radix. Het Radix netwerk is in ontwikkeling en zal naar verwachting in 2024 in staat zijn om zeer goedkoop en op een veilige manier duizenden transacties per seconde te kunnen verwerken terwijl het netwerk volledig decentraal functioneert. Dit maakt dat Radix het beste netwerk  is om DigiGulden op te faciliteren.

Waarom een eigen validatieserver?

Om actief bij te dragen aan de veiligheid en stabiliteit van het Radix netwerk heeft Stichting DigiGulden een validatieserver in het Radix netwerk beschikbaar gesteld. Eigenaren van de Radix tokens die stake alloceren aan de DigiGulden validator worden beloond door middel van maandelijkse betalingen in DigiGuldens.

Naast de verkoop van DigiGuldens zal de stichting gezonde jaarlijkse inflatie garanderen rond de 1,5% binnen het DigiGulden ecosysteem. Dit zal de komende 40 jaar worden gerealiseerd door middel van DigiGulden uitbetalingen als staking rewards op de DigiGulden validatieserver en andere vertrouwde partner nodes. Kijk voor meer details in whitepaper.

DigiGuldens verdienen met staken

DigiGulden validatieserver

Allokeer je “stake” (XRD tokens) aan de DigiGulden validatieserver, dan draag je bij aan het participeren van de DigiGulden node in de consensus op het Radix netwerk. Dit maakt het Radix netwerk beter en veiliger en is daarmee van groot belang voor de DigiGulden. Momenteel krijg je voor elke XRD ‘gestaked’ op de DigiGulden node elke maand 1 DigiGulden als beloning. Dit komt natuurlijk bovenop de reguliere staking rewards.

Het adres om direct bij DigiGulden te staken is:
rv1qde388rumuqwyvfnxx777hwjeags800856k4am20y53jxwnm9q3jvvy4009

Onze fysieke validatieserver is gehost in een Nederlands datacenter in het noorden van het land. Bij onverhoopte verstoringen hebben wij een backup server gereed om snel over te kunnen schakelen. Zo behalen we een hoge uptime. Bekijk hier live de details en statistieken van onze validatieserver op het StakeSafe Radix Network Dashboard.

Partner validatieservers

Het is ook mogelijk om bij onze Nederlandse partners te staken. De validatieservers van StakeSafe en Jazzer zijn de primaire partners van Stichting DigiGulden. Stake bij deze partners om maandelijks 50% van je stake in Radix uitgekeerd te krijgen in DigiGuldens.

Automatische beloningen

Dat is alles wat je hoeft te doen om DigiGuldens te verdienen met staken. De beloningen worden volledig automatisch iedere 1e van de maand bijgeschreven op je Radix wallet. Er is verder geen registratie benodigd.