Over
Digigulden

Wallets
2.614

In Circulatie
1.096.055.850

ROBUUSTHEID

DigiGulden werkt zoals bitcoin.

Bitcoin is ooit bedacht en ontworpen als een digitaal betaalmiddel. De genialiteit van de bitcoin ligt in het feit dat bitcointransacties worden gedaan op het bitcoin netwerk. Dit netwerk bestaat uit duizenden computers over de hele wereld. Elke computer in dit netwerk controleert alle andere computers zodat het zo goed als onmogelijk is het systeem te hacken. Hierdoor is het gebruik van het bitcoin netwerk erg veilig.

Een ander voordeel van het bitcoin netwerk is dat niemand de baas is, Wallets (rekeningen) kunnen hierdoor niet bevroren worden en geld kan nooit worden onteigend. Niet door banken en ook niet door overheden. Bitcoin is op dit vlak veruit superieur in vergelijking met bijvoorbeeld het bankensysteem. We hebben allemaal een rekening bij een bank en hoewel het u waarschijnlijk niet zal gebeuren, kan de bank beslag leggen op uw tegoeden, uw tegoeden bevriezen of zelfs onteigenen. De bank heeft en gebruikt die macht, bij crypto heeft niemand die macht, iedereen is gelijk.

“Iedereen kan evenredig profiteren”

Samenvattend biedt bitcoin de veiligheid en zekerheid van cash geld (hier kan de bank niet bij en is en blijft van u), met de voordelen van digitaal geld. U kunt bijvoorbeeld een transactie doen naar iemand in België en dat kan met cash geld niet. De ultieme vrijheid die Bitcoin ons biedt zijn dus gelijk aan dat van cash geld. Het heeft echter ook de nadelen van cash geld, verliest u het, dan is er geen bank die uw tegoeden terug kan/zal halen. Het is dus belangrijk zorgvuldig om te gaan met uw crypto tegoeden.

Waarom DigiGulden?

De Bitcoin was ooit bedacht als het perfecte betaalmiddel en we hebben hierboven kunnen lezen dat Bitcoin inderdaad revolutionair is. Toch betalen we nu nog steeds niet met bitcoins en dat heeft een aantal redenen. Geld (zoals we nu de Euro hebben) als betaalmiddel moet minimaal voldoen aan een aantal criteria om het bruikbaar en geschikt te maken als dagelijks betaalmiddel. Ten eerste moeten transacties snel gaan, je wil niet dat de transactie van je kop koffie bij het tankstation 10 minuten duurt, je wil dat de betaling binnen een seconde is voltooid zoals nu het geval is bij pinbetalingen. Daarnaast moeten transacties goedkoop zijn, zo kost een pintransactie de winkelier gemiddeld tussen de 5 en 20 eurocent. Het derde criteria is omloopsnelheid, dit betekent dat voldoende mensen het betaalmiddel moeten gebruiken en dat er voldoende transacties plaatsvinden.

De omloopsnelheid is bij Bitcoin goed genoeg, er zijn miljoenen gebruikers over de hele wereld en er worden duizenden transacties verwerkt per dag. De andere twee criteria, transactiesnelheid en transactiekosten, zijn momenteel gebieden waar Bitcoin onvoldoende op scoort om een goed dagelijks betaalmiddel te zijn. Zo duurt een doorsnee transactie veel langer dan een minuut en kost een transactie geregeld meer dan 5 euro met uitschieters ver naar boven.

“ Erg snel en zeer goedkoop”

De Digi Gulden is anders, het biedt de voordelen van Bitcoin zonder de nadelen van Bitcoin. Digi Gulden is net zoals Bitcoin gedecentraliseerd (Veilig en onafhankelijk van Banken) maar is daarbij ook in staat transacties erg snel (In Seconden) en zeer goedkoop af te handelen. Digi Gulden is hiermee de eerste Crypto die bijzonder geschikt is als dagelijks betaalmiddel, hierbij is de Digi Gulden speciaal voor de Nederlandse markt gemaakt, voor en door Nederlanders, in de Nederlandse taal.

Menu